Daniel Pomparau, Viofil: “E datoria noastra sa aducem noutatile pe piata si sa le facem cunoscute”

///Daniel Pomparau, Viofil: “E datoria noastra sa aducem noutatile pe piata si sa le facem cunoscute”

Daniel Pomparau, Viofil

Tehnologia digitala este intr-o continua evolutie, iar digital signage are mari sanse sa devina cea mai puternica platforma de comunicare in urmatorii ani. Digital signage este suma multor tehnologii care se bazeaza pe ecrane plate, panouri cu LED-uri si sisteme de proiectie capabile sa prezinte o gama larga de continut, inclusiv imagini, clipuri video, animatii si date live. Este o industrie ce poate sa se reinventeze si sa se adapteze la un mare numar de sectoare (banking, retail, educatie, sanatate, transport) si aplicatii pentru a afisa continut informational.

Piata globala de digital signage a fost evaluata la 16,88 miliarde de dolari in 2015 si este de asteptat sa ajunga la 23 miliarde de dolari in 2023, potrivit Global Market Insights Inc.

Iluminatul cu LED-uri, sector care ocupa o cota de piata importanta in industria digital signage, va inregistra o crestere considerabila in urmatorii ani, spun specialistii, datorita caracteristicilor sale de economisire a energiei, care diminueaza costurile, oferind in acelasi timp numeroase oportunitati pentru industrii. Potrivit estimarilor, pana in 2030, iluminatul cu LED va reprezenta aproape 75% din piata surselor de iluminat.

“Piata de LED-uri din Romania este in plin avant, desi informatia ajunge ceva mai tarziu la noi, din cauza costurilor, si atunci iti da senzatia ca lucrurile merg mai greu. Dar anul acesta (2016 – n.r.) eu am vazut o crestere a pietei, comparativ cu anul 2010, cand am intrat noi pe piata. Anul 2017 cred ca va fi unul mai exploziv pentru noi, in materie de produse, deocamdata. Si e normal asa, pana la urma – sa vii mereu cu noutati. Nu te poti prezenta la targuri cu aceleasi produse, trebuie sa-ti alimentezi mereu producatorii cu solutii si sisteme. Daca nu le aducem noi noutatile pe piata si nu ii sustinem, ei se plafoneaza. E de datoria noastra, a furnizorilor, sa aducem noutatile pe piata si sa le facem cunoscute”, declara Daniel Pomparau, Branch Manager Viofil Sign Systems.

Compania este unul dintre cei mai importanti producatori de profile de aluminiu inovatoare pentru aplicatii de publicitate din Romania, care dezvolta si sisteme de iluminat cu LED-uri (panouri personalizate). In conditiile in care multi producatori se confrunta cu lipsa solutiilor tehnice de pe piata (carcasele de aluminiu folosite la iluminatul cu LED-uri), pentru Viofil aceasta reprezinta un avantaj. “Noi putem spune ca ne incadram intre furnizor si producator, adica furnizam materialele, dar si solutia completa”, explica managerul. Profilele de aluminiu sunt fabricate in Grecia, iar sistemele de iluminat in China, special pentru Viofil.

Sistemele Viofil de iluminat cu LED-uri au fost promovate pentru prima data pe piata romaneasca in urma cu doi ani, in cadrul targului PRINT&SIGN. “Abia acum pot sa spun ca am inceput sa intelegem si noi sa lucram”, spune Daniel Pomparau.

In materie de noutati, Viofil va prezenta la PRINT&SIGN 2017 profile de textil personalizate – “Intentionam sa le scoatem pe piata undeva in prima jumatate a anului, primele mostre vor iesi in primavara.” –, precum si sisteme personalizate de iluminat cu LED-uri.

Abonare Newsletter

Adresa de email:
Cod securitate:

* Prin abonarea din aceasta pagina, esti de acord sa primesti pe email newsletter-ele Print & Sign. Te asiguram ca datele furnizate de tine nu vor fi facute publice.

Contact

Email: printsign@euroexpo.ro
Mob : +40.722.649.945
Tel.: +40.21.321.60.35
Adresa: Blvd. Expozitiei nr. 7

2017-06-14T09:45:47+00:00