John Herrera a folosit tehnologia Epson de imprimare digitala pe textile pentru colectia “Eagle”

///John Herrera a folosit tehnologia Epson de imprimare digitala pe textile pentru colectia “Eagle”

Epson

Designerul de moda John Herrera, unul din candidatii la titlul “Britain’s Top Designer 2017”, a folosit tehnologia Epson de imprimare digitala pentru noua sa colectie haute couture “Eagle” prezentata in februarie la London Fashion Week.

Herrera a incheiat un parteneriat cu Epson, cel mai mare producator de imprimante din Europa, pentru colectia sa de 30 de piese vestimentare imprimate digital cu ajutorul imprimantelor cu sublimare SureColor seria F produse de concernul japonez. Tehnologia Epson utilizata pentru imprimarea pe textile se bazeaza pe folosirea capetelor de imprimare PrecisionCore, fiind una dintre cele mai rapide tehnologii cu jet de cerneala din lume. In plus, gama larga de cerneluri folosite produc imprimeuri unice, pline de culoare.

“Parteneriatul cu Epson este foarte interesant. Sunt atat de multe lucruri pe care le poti face cu ajutorul imprimarii, comparativ cu simpla achizitie a materialelor. Inainte, toate colectiile designerilor erau create manual, cu multa migala. Multe tinute – cum ar fi articolele 3D care sunt purtate de modele – pot fi imbinate doar manual, iar piesele prezentate pe podiumuri nu pot fi purtate din nou. Datorita imprimarii digitale, hainele din colectie pot fi purtate si in viata de zi cu zi”, marturiseste designerul.

Pe de alta parte, spune Herrera, datorita imprimarii digitale, cantitatea de materiale folosite pentru o colectie se reduce simtitor. “In loc sa folosim 4,5m de material pentru o rochie, folosim doar 1,3m de material imprimat digital.”

 

Abonare Newsletter

Adresa de email:
Cod securitate:

* Prin abonarea din aceasta pagina, esti de acord sa primesti pe email newsletter-ele Print & Sign. Te asiguram ca datele furnizate de tine nu vor fi facute publice.

Contact

Bucuresti, Bd. Expozitiei nr. 7

Phone: 021.321.60.30

Fax: 021.321.60.35

2017-06-14T09:22:05+00:00