Landa declanseaza o noua revolutie in printul digital

///Landa declanseaza o noua revolutie in printul digital

Nanografia este cea mai noua tehnologie de imprimare in domeniul printului digital, lansata recent de Landa Group, compania fondata de Benny Landa, un adevarat guru in industria de profil.

Procesul de imprimare prin nanografie – prezentat in premiera la expozitia internationala drupa 2016 – are la baza cerneala Landa NanoInk, cu nano-pigmenti, ejectata pe un transportor incalzit. Pe masura ce apa se evapora, picaturile se aplatizeaza si se amesteca pentru a crea un film polimeric foarte subtire. Cu o grosime de 500 nm (cel mai subtire procedeu de imprimare), imaginea este apoi transferata pe substrat, formand rezistenta la abraziune.

Spre deosebire de celelalte cerneluri folosite in procesele de imprimare, Landa NanoInk nu patrunde sub suprafata substratului. Rezultatul? O imagine in culori vii si extrem de clare, care poate fi obtinuta pe suport de hartie, material plastic sau filme de ambalare.

Care sunt avantajele imprimarii prin nanografie

  • Cerneala in sine, NanoInk, este livrata sub forma unui lichid vascos la care se adauga apa in presa (dupa ce a fost de-ionizata). Acest proces permite utilizarea unei game de culori cu 15% mai mare decat cea folosita in tehnologiile alternative.
  • Creaza imagini de 10 ori mai subtiri decat prin celelalte procese de imprimare
  • Configurarea unei imprimante Nanography este mult mai rentabila: consuma mai putina energie si cerneala si nu are nevoie de placi traditionale de imprimare

Noile imprimante nu au fost lansate inca pe piata, aflandu-se pentru moment in perioada de teste.

Cine este Benny Landa

Antreprenorul israelian Benny Landa a starnit o adevarata revolutie in domeniul printului, odata cu lansarea imprimantei digitale Indigo E-Print 1000, in urma cu aproape 25 de ani. Cu ajutorul acesteia, clientii puteau sa comande produse in serie mica. Noua tehnologie inventata de Landa a avut un succes atat de mare, incat compania Indigo (fondata de el in 1977) a devenit in foarte scurt timp liderul de piata al industriei de print digital.

Inventatorul tehnologiei de imprimare digitala vine acum cu o noua descoperire menita sa revolutioneze, pentru a doua oara, industria printului digital: utilizarea nanopigmentilor in procesul de imprimare. Landa Digital Printing, divizia de imprimare digitala a grupului Landa, a dezvoltat tehnologia printarii prin nanografie, precum si o linie de imprimante Nanographic Printing care permite utilizarea acestei tehnologii prin aplicatii mainstream.

2017-08-09T10:58:54+00:00