Piata romaneasca de PRINT are nevoie de un studiu

///Piata romaneasca de PRINT are nevoie de un studiu

piata romaneasca de print

Oamenii de afaceri aloca resurse importante pentru strategia de dezvoltare a business-ului, este un proces continuu, care ar trebui sa fie bazat pe studii de piata din care sa reiasa volumul pietei romanesti de PRINT, numarul si tipul echipamentelor prezente pe piata romaneasca, precum si tendintele privind solutiile si materialele preferate de clientul final.

Zsolt Rudnyansky, presedintele Asociatiei Producatorilor si Importatorilor din Industria de Publicitate (APIIP) si Cristian Dumitru, vicepresedinte APIIP, ne vorbesc despre utilitatea unui astfel de studiu de piata.

La ora actuala, nimeni nu stie oficial cati jucatori sunt in piata de printing digital din Romania si ce cota de piata are fiecare, sau macar ce cota au primele cinci companii din industrie. Prin urmare, este nevoie de un studiu de piata, i-ar ajuta si pe cei care vand materiale, dar si pe cei care au utilaje. Cred ca pentru acestia ar fi mult mai important un astfel de studiu decat pentru cei care printeaza, pentru ca asa pot vedea care sunt tendintele. Altfel, ei nu pot face decat presupuneri, dar si acestea s-ar baza doar pe punctul lor de vedere. Este foarte greu sa stii exact ce este pe piata. Spre exemplu, pentru cel care printeaza este foarte important sa stie unde se pozitioneaza in piata si la ce se raporteaza; poate produsul lui nu se mai vinde atat de bine, si atunci poate ar fi mai indicat sa-si regandeasca business-ul”, spune Zsolt Rudnyansky.

 

Cristian Dumitru, APIIPUn studiu de piata este foarte important pentru toti jucatorii din industrie. In al doilea rand, trebuie sa luam in calcul si atractivitatea pietei romanesti pentru straini, pentru furnizori de echipamente, furnizori de materiale, pentru judecarea la nivel real a pietei. Pentru business-ul meu, un studiu ar fi mai mult decat vital, pentru ca nu stiu exact cat de mare e piata, ce se foloseste pe piata, ce profil au clientii. De multe ori, mi se pare ca nici clientii carora ma adresez, care sunt clienti mai mici, nu stiu aceste lucruri”, marturiseste Cristian Dumitru, General Manager Z Spot Media SRL.

Abonare Newsletter

Adresa de email:
Cod securitate:

* Prin abonarea din aceasta pagina, esti de acord sa primesti pe email newsletter-ele Print & Sign. Te asiguram ca datele furnizate de tine nu vor fi facute publice.

Contact

Email: printsign@euroexpo.ro
Mob : +40.722.649.945
Tel.: +40.21.321.60.35
Adresa: Blvd. Expozitiei nr. 7

2017-08-22T12:10:43+00:00