Semnalistica digitala (Digital Signage) este parte din progresul comunicarii vizuale. Noile tehnologii  influenteaza dinamica si flexibilitatea comportamentului uman, gustate mai ales de  generatia digitala.

Digital Signage la Print&SignSuntem siguri ca face parte din evolutia urbana. Doar ca, deocamdata, este prea scumpa pentru piata romaneasca si nu se aplica in toate situatiile. A nu se intelege ca sunt impotriva digitalizarii si a progresului; ca si producatori, vom fi pregatiti oricand sa ne adaptam. Deja oferim o gama de suporturi  pentru tablete si monitoare – legile fizicii nu vor fi ignorate niciodata. Orice device are nevoie de fixare pe sol, podea, masa, perete sau tavan. Suntem pregatiti sa furnizam aceste solutii de fixare”, spune Zsolt Rudnyanszky (foto), Director General J&J Group SRL.

Ne asteptam ca semnalistica digitala sa evolueze si in directia economisirii de energie, pentru ca in acest moment cel putin panourile digitale de exterior sunt energofage, explica Rudnyanszky. In unele tari europene, chiar si puterea fluxului luminos este reglementata si limitata pentru a nu polua excesiv vizual mediul urban, in special noaptea. Solutiile clasice de semnalistica pe care le oferim in prezent sunt mai ieftine si nu necesita intretinere sau costuri ulterioare. Pana la urma ajungem tot la eficienta. In acest sens am inventat coeficientul R de la Remarcabilitate. R = C / E. Raportul se face intre costurile totale si efectele obtinute trecut prin filtrul bugetului disponibil, spune el.

Desfasurat in paralel cu PRINT&SIGN, cel mai important targ pentru industria tiparului din sud-estul Europei, DIGITAL SIGNAGE va fi un adevarat hub al display-urilor digitale, tehnologiilor inovatoare si un maraton al evenimentelor conexe.