Helmut Ignat, Director General Konica Minolta Business Solutions, considera ca in urmatorii ani, pe piata de print din Romania vor exista cresteri in zona echipamentelor color, atat a celor din gama office, cat si a celor din gama de productie.

“Pentru a face imprimarea color cat mai atractiva, furnizorii se vor concentra pe efectele de innobilare a printurilor, prin adaugarea de efecte vizuale si tactile realizate cu lac sau folie. Se va dezvolta si adaugarea efectelor de realitate augmentata asociata printurilor traditionale, efecte ce vor deveni vizibile prin utilizarea unor aplicatii dedicate, la simpla scanare a imprimarilor traditionale cu un smartphone”, a explicat Helmut Ignat in interviul acordat PRINT&SIGN.

MGI JETvarnish 3DS este un echipament complex de imprimare decorativa cu lacuire UV si efecte 3D surprinzatoare, care face fata cu succes trendului actual. Utilajul a intrat recent pe piata locala a imprimarii industriale prin Konica Minolta Business Solutions Romania, lider in furnizarea de echipamente multifunctionale de birou, dar si de sisteme performante de tipar digital. Zonele de aplicabilitate sunt numeroase: de la carti de vizita, foi cu antet, plicuri personalizate, invitatii la evenimente, brosuri, flyere, postere, coperti de reviste sau de carti, calendare.

“Dupa introducerea pe piata a echipamentelor MGI, in cursul anului 2017, ponderea acestora in veniturile companiei a fost de peste 6%, si estimez ca in acest an (2018 – n.r.) va creste pana la 10%”, spune managerul.