ITMA 2019, cea mai mare expozitie internationala de textile si tehnologie pentru industria textila din lume care are loc la Barcelona in perioada 20-26 iunie in incinta Gran Via de l’Hospitalet, s-a bucurat anul acesta de prezenta a peste 1700 de expozanti (60% din Europa si 40% din alte zone – China, Turcia si India).

Care au fost noutatile targului:

  • Blugii cu laser sau ozon – fabricati cu o tehnologie inovatoare care reduce foarte mult consumul de apa. Carlos Sans, directorul de operatiuni al companiei spaniole Jeanologia, lider in dezvoltarea de tehnologie sustenabila, afirma ca, datorita acestei tehnologii, a reusit sa fabrice o intreaga colectie cu un singur pahar de apa.
  • O alta “revolutie” a industriei de textile vizeaza vopsirea hainelor, domeniu in care au intrat foarte companii care nu au nicio legatura cu textilele, cum este cazul tehnologiei HP.HP a avut anul acesta cel mai creativ stand din cadrul ITMA 2019 (vezi video).
  • Metodele traditionale de imprimare, mai lente si mai costisitoate, sunt inlocuite cu imprimarea digitala. Și metodele tradiționale, mai lente și mai costisitoare, sunt înlocuite cu imprimarea digitală. Iata ce a declarat despre “revolutia digitala” Joan Pérez Pericot, CEO al Gran Formato si Graphics HP:„Ce inseamna Revolutia digitala astazi: un client poate cumpăra un design pe care il iubeste, il personalizeaza cu telefonul si il cumpara. Este imprimat in aceeasi zi si il are a doua zi acasa.”