Digital Printing

Cel mai recent studiu Smithers Pira (“Viitorul offset-ului versus tiparul digital in 2018”) arata ca anul viitor imprimarea digitala va acoperi 20,6% din intreaga piata a printului mondial, in conditiile in care piata mondiala a imprimarii digitale va ajunge la 187,7 miliarde de dolari pana in 2018.

Daca in urma cu zece ani piata tiparului digital reprezenta mai putin de 18,5% din valoarea intregii piete, pana in 2018 aceasta va ajunge la aproape 50% la nivel mondial si chiar va depasi acest procent in pietele mature. In acelasi timp, volumul offset-ului va scadea cu 10,2% pana anul viitor, la nivel global, in timp ce volumul printului digital ar urma sa creasca cu 68,1%.

Atat printul digital, cat si offset-ul sunt intr-o continua evolutie. Tendintele imprimarii digitale de imbunatatire a productivitatii si fiabilitatii transforma imprimarea digitala intr-un proces rentabil la rulaje mai mari; printul digital este rapid si exclude placile de imprimare, scurtand astfel procesul de productie, dar si costurile. Pe de alta parte, folosirea tehnologiilor inovatoare ale noilor imprimante  digitale, care vin la pachet si cu servicii imbunatatite, poate duce la evitarea intrarii intr-un con de umbra a offset-ului. Studiul Smithers Pira considera ca imprimarea digitala va fi puternic reprezentata in industrie pana in 2018, in special datorita noilor tehnologii de imprimare cu jet de cerneala. La ora actuala, industria este mult mai adaptata cererii pe digital – si, mult mai important, cerintelor consumatorului final – decat este offsetul, in conditiile in care tot mai multi cumparatori isi doresc produse mici, personalizate si fabricate cat mai rapid.

Cat priveste costurile de productie, acestea vor scadea pentru offset si vor creste pentru imprimarea digitala. De ce sunt diferite? Printul digital are un cost redus de instalare, dar un cost mai mare per produs decat in cazul celor fabricate prin metodele clasice de imprimare. Fiecare tipografie va trebui sa opteze, pe viitor, pentru cel mai potrivit proces de fabricatie comparand aceste costuri de productie.

Sursa foto: beodizajn.com

Abonare Newsletter

Adresa de email:
Cod securitate:

* Prin abonarea din aceasta pagina, esti de acord sa primesti pe email newsletter-ele Print & Sign. Te asiguram ca datele furnizate de tine nu vor fi facute publice.