Pe 29 septembrie, la ora 10:30, in sala Cupola a Pavilionului Central din Romexpo-Bucuresti, ai sansa sa-l vezi pe omul care a revolutionat industria de carte din Olanda: Sander Jansen. Este key-speakerul Conferintei Book Printing, din cadrul targului PRINT&SIGN 2017, si va prezenta audientei conceptul  BOOK On DEMAND, implementat cu succes in Olanda.

In opinia acestuia, citirea, transferul, stocarea si personalizarea cartii pe suport de hartie (de catre edituri si comercianti) ar trebui sa fie combinata cu aplicatii web si subiecte dezbatute pe social media. Astfel, cititorul ar avea ocazia sa isi spuna parerea direct autorului/autorilor si sa transforme cartea intr-un produs multi-platforma.

Conceptul BOOK On DEMAND (“tiparire la cerere”) al lui Sander Jansen functioneaza pe principiul “vinde intai, si apoi tipareste!” – un model care se potriveste perfect lanturilor de distributie online. O carte poate fi comandata, tiparita si, a doua zi, ajunsa in mainile cititorului. Editurile, in acest caz, nu au nevoie de stocuri si nici de timp pierdut cu inventarele, fiind eliminata din start si sintagma “stoc epuizat”.

Scanlaser, compania condusa de Jansen, care functioneaza ca un depozit digital ce stocheaza peste 60.000 de documente digitale, reprezinta dovada vie a succesului acestui concept de imprimare receptiva.

Fluxul nostru de productie este complet automatizat, astfel incat retailerii online sau sistemele de logistica ale editurilor comanda produse din depozitul nostru, le putem tipari si expedia imediat utilizatorilor finali”, explica Sander Jansen.

***

Cu o experienta de peste 20 de ani in managementul schimbarii, al coordonarii si dezvoltarii produselor si afacerilor, Sander Jansen le-a aratat tuturor companiilor cu care a intrat in contact de-a lungul timpului ce oportunitati le ofera digitalizarea.